Pokemon Black 2 Can't Load

Ask questions about DraStic or discuss compatibility issues here.
SociallyAwk
Posts: 10
Joined: Wed Oct 21, 2015 11:43 am

Pokemon Black 2 Can't Load

Post by SociallyAwk » Wed Oct 21, 2015 11:48 am

Trying to load up Black 2 takes me straight back to the menu. I've ticked Auto Trim Rom, and even tried converting it from a 7z to a Zip file (not sure if that would've worked, but I read it somewhere).

Can't find any fixes.. Help?

Running the latest version of paid Drastic, on a Sony Xperia Z3.

User avatar
Sean
Posts: 125
Joined: Wed Aug 07, 2013 10:27 pm

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Sean » Wed Oct 21, 2015 2:10 pm

Try completely uncompressing the rom, or use the option in advanced to uncompress to file. I think the problem here is your device doesn't have enough RAM to load the rom to.
This is my signature. I hope you enjoyed wasting your time reading this pointless message :P

SociallyAwk
Posts: 10
Joined: Wed Oct 21, 2015 11:43 am

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by SociallyAwk » Wed Oct 21, 2015 5:37 pm

Tried using the option in advanced.. Didn't work.. I forgot to mention- I can run SoulSilver on here perfectly. Is it just impossible to run Black 2 on my device?

User avatar
Sean
Posts: 125
Joined: Wed Aug 07, 2013 10:27 pm

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Sean » Thu Oct 22, 2015 12:51 pm

If it's not a problem with loading the rom to the RAM, the only thing I can think of is that the rom is a bad dump. Try to dump a new rom or find another one somewhere.
This is my signature. I hope you enjoyed wasting your time reading this pointless message :P

SociallyAwk
Posts: 10
Joined: Wed Oct 21, 2015 11:43 am

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by SociallyAwk » Thu Oct 22, 2015 1:28 pm

Unfortunately other Black 2 roms I find don't even show up as selectable on Drastic. Sigh...

The original rom I'm having problems with won't display the pokemon icon either, as SoulSilver does. It just shows the Drastic icon.
Attachments
Screenshot_2015-10-22-13-34-03.png
Screenshot_2015-10-22-13-34-03.png (110.76 KiB) Viewed 9229 times

Exophase
Posts: 1711
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Exophase » Thu Oct 22, 2015 3:05 pm

The browser not showing the icon is a good sign that the ROM is corrupt or otherwise invalid. The icon is stored near the beginning of the file and only that amount needs to be read (and if necessary, decompressed) in order to view it. So even if there was a problem loading a 512MB ROM because it's too large it shouldn't prevent the icon from displaying.

SociallyAwk
Posts: 10
Joined: Wed Oct 21, 2015 11:43 am

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by SociallyAwk » Thu Oct 22, 2015 3:31 pm

Welp. I can't find any roms that function like they should for either Black 2 or White 2. I give up.. Sticking with SS.

Fefo
Posts: 253
Joined: Sat Oct 26, 2013 8:59 pm

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Fefo » Sun Oct 25, 2015 7:18 pm

I always used this dump of PB2, probably downloaded from the same place, with no issues. Is DraStic's trimming reliable? It might be the reason. Download again, uncompress and either trim it on a computer or test it right away.
BE ATTITUDE FOR ENGRISH

Jay Haru
Posts: 1792
Joined: Sat Aug 10, 2013 1:10 pm
Location: Pasig, Philippines

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Jay Haru » Mon Oct 26, 2015 3:10 am

Fefo wrote:I always used this dump of PB2, probably downloaded from the same place, with no issues. Is DraStic's trimming reliable? It might be the reason. Download again, uncompress and either trim it on a computer or test it right away.
i have no issues with rom in questions, trimmed or no.
Behold my mighty
Image

Fefo
Posts: 253
Joined: Sat Oct 26, 2013 8:59 pm

Re: Pokemon Black 2 Can't Load

Post by Fefo » Mon Oct 26, 2015 8:14 am

Me too, but I'm suspecting of DraStic's auto-trim. Dunno if smarthpones are as reliable as a PC for those operations.
BE ATTITUDE FOR ENGRISH

Post Reply