DraStic Glitch Repository

Ask questions about DraStic or discuss compatibility issues here.
Post Reply
zeroobligation
Posts: 60
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:22 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by zeroobligation » Mon Jul 14, 2014 2:46 pm

In Fossil Fighter, when I start a new game and go to the character select menu, the character on the bottom screen flashes between the supposed placement to half-offscreen to the right like in pic.
Also, in Puyo Puyo Fever's menu appears to be bleeding? to the top edge. See screenshot for comparison with how it looks in Desmume.
Multi-threaded rendering and frameskip both turned off.
Running on first-gen Nexus 7 Android 4.3
Attachments
flickerr.jpg
flickerr.jpg (89.94 KiB) Viewed 4973 times
desmume.jpg
desmume.jpg (52.42 KiB) Viewed 4973 times
drastic.jpg
drastic.jpg (32.58 KiB) Viewed 4973 times

zeroobligation
Posts: 60
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:22 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by zeroobligation » Tue Jul 15, 2014 11:43 am

Apologies for the double-post. Just wanted to report another minute graphical glitch.
In Daniel X: The Ultimate Power, if I start a new game, play through the tutorial stage and get to the intro, I see the lower screen does not get rendered properly.
See attachment:
Attachments
drastic.jpg
How it looks on DraStic, notice the bottom screen is all pink.
drastic.jpg (68.26 KiB) Viewed 4962 times
desmume.jpg
How it looks on Desmume.
desmume.jpg (107.84 KiB) Viewed 4962 times

Exophase
Posts: 1711
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by Exophase » Tue Jul 15, 2014 12:29 pm

Thanks, I'll look into these tonight.

Exophase
Posts: 1711
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by Exophase » Thu Jul 17, 2014 1:37 am

The Fossil Fighters glitch will be fixed next beta/version, not sure about the other two yet.

zeroobligation
Posts: 60
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:22 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by zeroobligation » Thu Jul 17, 2014 9:17 pm

Awesome! THANKS :)
edit:
On the latest BETA, there seems to be a regression on GTA Chinatown Wars. I reported it on Google Group but it didn't seem to catch much traction, so I am reporting it here as well. ;) Someone suggested that my game might be corrupt, but that can't be the case because when I run it on the none-BETA version of DraStic, everything's fine.

zeroobligation
Posts: 60
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:22 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by zeroobligation » Mon Jul 21, 2014 3:05 pm

game: Marvel Superhero Squad
version: 2.2.1.2a
android 4.3 Nexus 7 1st gen

graphical glitch:
Attachments
drastic.jpg
notice on the bottom screen the elements appears broken, and the ripple texture is missing.
drastic.jpg (85.52 KiB) Viewed 4907 times
desmume.jpg
how it looks in desmume
desmume.jpg (173.56 KiB) Viewed 4907 times

Exophase
Posts: 1711
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by Exophase » Fri Jul 25, 2014 12:46 am

I think this one with Marvel Super Heroes has to do with draw order, since all the polygons are drawn with the same W value using W buffering, and a lot of them have the same Y coordinates. Will have to do more tests on DS hardware (but I need to get a new microSD adapter first)

Exophase
Posts: 1711
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by Exophase » Mon Sep 01, 2014 3:02 am

It turns out Marvel Super Heroes was a lot simpler: it's because it was using W buffering instead of Z buffering, due to not lagging the setting by a frame like it was supposed to. Will be fixed next version/beta.

zeroobligation
Posts: 60
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:22 pm

Re: DraStic Glitch Repository

Post by zeroobligation » Mon Sep 01, 2014 10:40 am

Exophase wrote:It turns out Marvel Super Heroes was a lot simpler: it's because it was using W buffering instead of Z buffering, due to not lagging the setting by a frame like it was supposed to. Will be fixed next version/beta.
That's great! Thanks for the update. :)
Can't wait. :P

franky
Posts: 1
Joined: Fri Sep 05, 2014 9:06 am

Re: DraStic Glitch Repository

Post by franky » Fri Sep 05, 2014 9:23 am

HI , I hope that someone here will help me to find a solution to my problem

DraStic Version: 2.2.1.2a

Game: pokemon black

Glitch description and how to replicate: i have a black screen at the top of the Dragonspiral tower when the animation with Zekrom begin

Copy of savestate or ingame save: savestate file attach to the post

Post Reply