Battery Issues

Discuss anything about DraStic here.
hippocrew
Posts: 11
Joined: Thu Aug 08, 2013 11:52 am

Battery Issues

Postby hippocrew » Tue Aug 20, 2013 11:43 am

After the last update my games seem to think I have a low battery even though it is at max, it was fine before the latest update to drastic.
mucus
Posts: 36
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:28 pm

Re: Battery Issues

Postby mucus » Tue Aug 20, 2013 2:42 pm

same issue, battery always shows as being near depletion, used to show full.

would it be possible for it to reflect the amount of battery remaining on the phone? If not I'd prefer it to always think there is full battery.
Exophase
Posts: 1697
Joined: Mon Aug 05, 2013 9:08 pm

Re: Battery Issues

Postby Exophase » Tue Aug 20, 2013 3:38 pm

This could be an error with how I implemented the DS's power management registers (which weren't implemented at all before 2.1.2a). Can someone give an example of an easy place to find battery level in some game?
mucus
Posts: 36
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:28 pm

Re: Battery Issues

Postby mucus » Tue Aug 20, 2013 4:05 pm

From Pokemon Black 2
This is the same for all of Gen 5 pokemon games
Image
The two icons below the wifi signal are the battery.
User avatar
beansta
Posts: 374
Joined: Wed Aug 07, 2013 9:39 pm

Re: Battery Issues

Postby beansta » Tue Aug 20, 2013 8:04 pm

Ah, i wondered why the battery level was on 1 after that update lol.
Devices running Android:

- Samsung Galaxy Note 4 (CM12.1, overclocked, undervolted)
- Asus Nexus 7 2013 (Stock Marshmallow...to play Pokemon GO on...)
- Tenfifteen QW09 SmartWatch (Kitkat)
- Fujitsu Lifebook T4410 Touchscreen Laptop (Remix OS 3.0)
awk
Posts: 93
Joined: Thu Aug 08, 2013 9:50 am

Re: Battery Issues

Postby awk » Wed Aug 21, 2013 5:47 am

Disgaea has a setting to have the battery (four bars) displayed at all times. It shows one at the moment.
Is there any in game consequences to that? I haven't noticed any so far.

Would it be possible to read the actual battery level of the device the emulator runs on? Now that would be awesome.
User avatar
the_cake_is_a_lie
Posts: 178
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 pm

Re: Battery Issues

Postby the_cake_is_a_lie » Wed Aug 21, 2013 5:51 am

awk wrote:Disgaea has a setting to have the battery (four bars) displayed at all times. It shows one at the moment.
Is there any in game consequences to that? I haven't noticed any so far.

Would it be possible to read the actual battery level of the device the emulator runs on? Now that would be awesome.

I think it would be possible but kind of pointless. altho it would be cool to see
Image
awk
Posts: 93
Joined: Thu Aug 08, 2013 9:50 am

Re: Battery Issues

Postby awk » Wed Aug 21, 2013 5:52 am

Why? You'd want to know if you need to charge, no?
Howdareme
Posts: 276
Joined: Thu Aug 08, 2013 8:16 am
Location: London, England

Re: Battery Issues

Postby Howdareme » Wed Aug 21, 2013 5:53 am

Yes I agree its a bit pointless, maybe when DraStic is coming to its final update they can do something like that
User avatar
the_cake_is_a_lie
Posts: 178
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 pm

Re: Battery Issues

Postby the_cake_is_a_lie » Wed Aug 21, 2013 6:19 am

awk wrote:Why? You'd want to know if you need to charge, no?

there are far bigger issues
Image

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: EnderHDMC, Google [Bot] and 5 guests